Update Bridgemate Pro v1.2

Omschrijving

Dit artikel beschrijft de nieuwe functies van Bridgemate Pro v1.2 en hoe deze update uit te voeren. Het versienummer v1.2 heeft betrekking op het versienummer van het Bridgemate Pro basisstation firmware.

Uitleg

Bridgemate Pro v1.2 bevat een firmware update voor het basisstation (firmware versie 1.2.3) en voor de Bridgemate Pro scoreapparaten (firmware versie 2.2.2). Tevens is het vereist dat u de update voor Bridgemate Pro Control software uitvoert. U bent minimaal versie 1.6.12 benodigd van Bridgemate Pro Control. Deze versie wordt mee geïnstalleerd met NBB-Rekenprogramma 1.3 en Bridge-It 3.5. Indien u deze versie niet geïnstalleerd heeft staan, kunt u de update voor Bridgemate Pro Control ook separaat downloaden en installeren.

Nieuw in Bridgemate Pro basisstation v1.2.3 en Bridgemate Pro scoreapparaat v2.2.2:

• Percentage wordt getoond voor het ingevoerde resultaat. Het percentage wordt berekend over de tot dan toe geregistreerde scores, eventueel top-integraal indien de zitting top-integraal gespeeld wordt.
  • Mogelijkheid om het overzicht van voorgaande spelresultaten te herhalen.
  • Kleine bugs verwijderd.

Nieuw in Bridgemate Pro Control 1.6.15:

• Sorteerfunctie van scores toegevoegd.
  • Overzichtmatrixen van aantal ingevoerde scores per ronde en per spel toegevoegd.
  • COM poort 1 t/m 10 wordt gescand voor aanwezigheid van basisstation.
  • Interne controle van basisstation firmware toegevoegd.

HOE DE UPDATE UIT TE VOEREN:

De update bestaat uit vier delen. Afhankelijk van eerdere installaties is wellicht niet alles benodigd:
- Update Bridgemate Pro Control 1.6.12 of hoger (indien benodigd, zie onder)
- Update Bridgemate Pro basisstation v1.2.3
- Update RF-protocol v1.3 van Bridgemate Pro scoreapparaten (indien benodigd, zie onder)
- Update firmware van Bridgemate Pro scoreapparaten v2.2.2

Hieronder wordt nu beschreven hoe u deze updates kunt uitvoeren.

Stap 1: Update van Bridgemate Pro Control v1.6.12

Controleer eerst welke versie geïnstalleerd is van Bridgemate Pro Control. U doet dit als volgt:
Klik op Windows menu Start, sub-menu Alle Programma's, vervolgens sub-menu NBB-Rekenprogramma of Bridge-It (afhankelijk van welk rekenprogramma u gebruikt) en dan op menu-item Bridgemate Pro. Het Bridgemate Pro Control programma wordt nu gestart. Ga in Bridgemate Pro Control naar menu Help - Info, en controleer het versienummer. Dit moet 1.6.12 of hoger zijn. Indien dat niet het geval is, voert u de update uit.
De update treft u aan op deze pagina.
Instructies voor het uitvoeren van deze update treft u hier aan.

Stap 2: Update Bridgemate Pro basisstation

1. Sluit het rekenprogramma en Bridgemate Pro Control af.
  2. Verbind het basisstation met de seriële poort en sluit de meegeleverde netspanningadapter aan op het basisstation.
  3. Download het bestand serv123.exe en sla deze op op uw computer, bijvoorbeeld op het Windows bureaublad.
  4. Dubbelklik op het bestand serv123.exe op het bureaublad. Het updateprogramma voor het basisstation zal nu opstarten.
  5. Kies als taal "Nederlands" en druk op "Volgende".
  6. Druk wederom op "Volgende".
  7. Het basisstation wordt nu hergeprogrammeerd. Wacht totdat het programma klaar is.
  8. Nadat het basisstation succesvol is vernieuwd, drukt u op "Volgende" om het programma af te sluiten.
  9. Start Bridgemate Pro Control op vanuit het Windows Start menu.
    Let op: Bridgemate Pro Control v1.6.12 of hoger is vereist voor basisstation firmware v1.2.3. Indien u een lagere versie gebruikt (1.1.x), worden scores incorrect geregistreerd in Bridgemate Pro Control en derhalve ook in uw rekenprogramma.

Stap 3: Update RF-protocol van Bridgemate Pro scoreapparaten

U voert de update van het RF-protocol alleen uit indien uw huidige firmware versie van de Bridgemate Pro scoreapparaten 2.0 is. Indien uw Bridgemates voorzien zijn firmware v2.1 of v2.1.2, hoeft u de RF-protocol update NIET uit te voeren. Het versienummer van de Bridgemate firmware ziet u staan in het startscherm "BRIDGEMATE PRO" + Versienummer + NL van de Bridgemate.

1. Download het bestand RFmodem13.bpf en sla deze op op uw computer, bijvoorbeeld op het Windows bureaublad.
  2. Verbind nu de communicatiekabel met de seriële poort. Indien u niet over een communicatiekabel beschikt, kunt u deze bestellen bij uw Bridgemate leverancier.
  3. Start het programma Bridgemate Pro vanuit Windows Start -> Alle programma's -> NBB-Rekenprogramma of Bridge-It. (zie ook Stap 1)
  4. Ga naar het menu Extra -> Bridgemate -> Bridgemate Pro firmware vernieuwen.
  5. Zorg ervoor dat de communicatiekabel correct is aangesloten en druk op OK. Nu verschijnt het scherm voor de update van de Bridgemate firmware.
  6. Druk op "Kies firmware bestand".
  7. Selecteer het bestand "RFmodem13.bpf" op het bureaublad en druk op "Open". De bestandsnaam wordt nu getoond achter de tekst "Lokatie".
  8. Pak een Bridgemate die u wilt gaan updaten, zet hem aan met de JA knop en verbind de communicatiekabel met de Bridgemate. Nu verschijnt de tekst "Connect: Bridgemate v1.2" (of v1.1) en "Bezig met schrijven programma..."
  9. Wacht totdat de voortgangsindicator 100% aangeeft en de tekst "Schrijven van het programma voltooid. Verwijder Bridgemate." verschijnt.
  10. Verwijder de communicatiekabel uit de Bridgemate. De Bridgemate zal nu automatisch uitschakelen.

11. Druk op de JA toets op de Bridgemate, de tekst "Press OK to update RF modem" verschijnt.
  12. Druk nogmaals op JA, op de Bridgemate ziet u staan "Step 1 of 2". Het Bridgemate RF-protocol wordt nu in twee stappen bijgewerkt. (in sommige gevallen zal er maar één stap worden uitgevoerd, u ziet dan staan "Step 1 of 1".)
  13. Wacht totdat de voortgangsindicator voor de tweede keer over de breedte van het scherm volledig gevuld is en dat vervolgens de tekst "Programming successful" verschijnt.

OPMERKING: in het geval dat u de tekst "Programming failed" ziet, herhaal dan stap 9 t/m 14. Indien dit bericht blijft verschijnen, neem dan contact op met de Bridgemate helpdesk.
  14. Herhaal stap 8 t/m 13 voor alle Bridgemates die u wilt herprogrammeren.

Stap 4: Update van Bridgemate firmware

1. Download het bestand NL222.bpf (indien u een recentere versie van het firmwarebestand heeft, kunt u die uiteraard ook toepassen) en sla deze op op uw computer, bijvoorbeeld op het Windows bureaublad.
  2. Voer stap 2 t/m 6 uit van "Stap 3: Update RF-protocol van Bridgemate Pro scoreapparaten".
  3. Selecteer het bestand "NL222.bpf" op het bureaublad en druk op "Open". De bestandsnaam wordt nu getoond achter de tekst "Lokatie".
  4. Neem een Bridgemate ter hand en zet hem aan met de JA knop en verbind de communicatiekabel met de Bridgemate. Nu verschijnt de tekst "Connect: Bridgemate v1.2" (of v1.1) en "Bezig met schrijven programma..." in het rekenprogramma.
  5. Wacht totdat de voortgangsindicator 100% aangeeft en de tekst "Schrijven van het programma voltooid. Verwijder Bridgemate." verschijnt.
  6. Verwijder de communicatiekabel uit de Bridgemate. De Bridgemate zal nu automatisch uitschakelen.
  7. Druk op de JA toets op de Bridgemate, controleer of de tekst "Bridgemate Pro v2.2.2 NL" verschijnt. De Bridgemate is nu succesvol vernieuwd naar versie 2.2.2.
  8. U dient de lijn en het tafelnummer voor elke Bridgemate opnieuw in te stellen.
  9. Herhaal stap 4 t/m 8 voor alle Bridgemates die u wilt herprogrammeren.

Het updaten van een Bridgemate met alleen Bridgemate firmware duurt ongeveer 1 minuut per Bridgemate.
Het volledig updaten van de Bridgemate (RF protocol en firmware) duurt in totaal ongeveer drie minuten per Bridgemate.

Indien het herprogrammeren van een Bridgemate om wat voor reden onderbroken wordt, zal hier melding van gemaakt worden. De Bridgemate schakelt zichzelf uit en zal in eerste instantie niet meer aanschakelen zodra u op JA drukt. Doe in dat geval het volgende:

• Verwijder de communicatiekabel uit de Bridgemate.
  • Druk op OK in NBB-Rekenprogramma/Bridge-It om de foutmelding weg te klikken.
  • Plaats de communicatiekabel wederom in de Bridgemate.
  • Druk op de JA toets op de Bridgemate. De Bridgemate zal nu intern aangeschakeld worden, maar op het beeldscherm van de Bridgemate ziet u echter nog niks. In het rekenprogramma zal nu het herprogrammeren worden opgestart en ziet u "Connect: Bridgemate v1.2" (of v1.1) staan en zal de voortgangsindicator aangeven dat er hergeprogrammeerd wordt. Wacht totdat deze 100% bereikt heeft en de melding "Schrijven van het programma voltooid." getoond wordt. Verwijder dan de communicatiekabel uit de Bridgemate en druk op JA om de Bridgemate op te starten.

Relevante links en downloads

Handleiding Bridge-It 3.5 en Bridgemate (1,6MB, pdf formaat)
Handleiding Bridgemate Pro Control 1.6 (0,6MB, pdf formaat)

Zie ook...

-

Categorie: Informatie over Bridgemate Pro
Versie:
Bridgemate Pro v1.2

Datum: 18-10-2006
Artikel nummer: Q 61

Is dit artikel niet wat u zocht? zoek opnieuw in de kennisbank of post een vraag op het forum!