Update Windows XP/Vista/7 stuurprogramma voor USB-serieel converter (32-bits)

Omschrijving

Dit artikel beschrijft het downloaden en installeren van versie 2.0.2.1 van het stuurprogramma van de Aten USB-serieel converter onder Microsoft Windows XP en Vista. U kunt dit stuurprogramma gebruiken ter vervanging van het huidige stuurprogramma indien u problemen ondervindt met het gebruik van het Bridgemate Pro basisstation onder Windows XP of Vista.

Opmerking:

Dit artikel is alleen voor u van toepassing indien u gebruik maakt van de meegeleverde Aten USB-serieel converter voor het aansluiten van het Bridgemate Pro basisstation op de USB poort van uw computer. Indien u het basisstation rechtstreeks aansluit op een seriële poort dan wel u gebruikt een USB-serieel converter van een ander merk is dit artikel niet voor u van toepassing.

BELANGRIJK:

Het stuurprogramma besproken in dit artikel is alleen voor de 32-bits versies van Windows XP, Windows Vista of Windows 7. Indien u een 64-bits Windows Vista of Windows 7 heeft, dient u het 64-bits stuurprogramma voor Windows Vista/Windows 7 te gebruiken.

Uitleg

Versie 2.0.2.1 van het Aten USB-serieel converter stuurprogramma is probleemloos getest op verschillende versies van Windows XP en Vista. Versie 3.7 en 3.8 van de meegeleverde Aten cd-rom bevatten reeds dit stuurprogramma (dit versienummer staat op de cd-rom vermeld). Oudere stuurprogramma cd-roms en van het internet gedownloade stuurprogramma's kunnen eventueel een afwijkend versienummer hebben en mogelijk problemen geven in het gebruik van het Bridgemate Pro basisstation. Mogelijke symptomen zijn:
  • Foutmelding 8021 of 8018 ("Er is een probleem opgetreden bij het lezen of schrijven naar de seriële poort.")
  • Bridgemate Pro Control loopt vast en reageert nergens meer op.
  • Windows geeft een blauw foutmeldingscherm en de computer reset automatisch.
Indien bovenstaande symptomen herhaaldelijk zich voordoen en het gebruik van Bridgemate Pro Control daardoor niet foutloos verloopt, wordt u aangeraden om het stuurprogramma te controleren en eventueel te vernieuwen.

Procedure

Hoe het versienummer van het stuurprogramma te controleren (zowel XP als Vista):

1. Controleer dat de Aten USB converter is aangesloten op een USB poort van uw computer.
  2. Klik op Windows Start.
  3. Klik met de rechtermuisknop op "Computer" of "Mijn Computer".
  4. Klik op "Eigenschappen".
  5. Klik op"Apparaatbeheer" in het gedeelte "Taken" (Windows Vista), of klik op de tab "Hardware" en klik dan op "Apparaatbeheer" (Windows XP).
  6. Dubbelklik op "Poorten (COM & LPT).
  7. Klik met de rechtermuisknop op "USB to serial bridge" (de naamgeving kan iets afwijkend zijn afhankelijk van het huidige stuurprogramma) en vervolgens op "Eigenschappen".
  8. Selecteer het tabblad "Stuurprogramma".
  9. Klik op de knop "Stuurprogrammagegevens".
  10. Onder "Stuurprogrammabestanden" kunnen meerdere bestanden vermeld staan. Selecteer het bestand eindigend op de naam "ser2pl.sys". Het versienummer van het bestand wordt vervolgens weergegeven achter de tekst "Bestandsversie".

Indien het versienummer ongelijk is aan 2.0.2.1, wordt u aangeraden om het stuurprogramma opnieuw te installeren.
Dit geldt ook wanneer het vermelde versienummer hoger is dan 2.0.2.1.

Hoe het stuurprogramma te vernieuwen onder Windows XP:

1. Download het bestand UC232A_v2021.exe en sla het op naar het Windows bureaublad.
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het te openen.
  3. Klik op "Unzip", het bestand wordt nu uitgepakt naar de map C:\UC232A. Klik op "Close".
  4. Volg stappen 1 t/m 8 zoals hierboven beschreven.
  5. Klik op "Stuurprogramma bijwerken".
  6. Selecteer "Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken".
  7. Klik op "Bladeren".
  8. Als Windows vraagt een connectie te maken naar Windows Update, kies dan "Nee, niet deze keer" en klik op "Volgende".
  9. Kies "Installeer vanaf een lijst of specifieke locatie (Geavanceerd)" en klik op "Volgende".
  10. Kies de optie "Deze locatie bij het zoeken opnemen" en klik op "Zoeken".
  11. Selecteer de map C:\UC232A en klik op "OK".
  12. Klik "Volgende".
  13. Als Windows waarschuwt dat het stuurprogramma de Windows Logo test procedure niet heeft doorstaan, kies dan alsnog voor doorgaan.
  14. Volg de verdere aanwijzigen op het scherm. Het stuurprogramma wordt nu geïnstalleerd.

Hoe het stuurprogramma te vernieuwen onder Windows Vista/Windows 7:

1. Download het bestand UC232A_v2021.exe en sla het op naar het Windows bureaublad.
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het te openen.
  3. Klik op "Unzip", het bestand wordt nu uitgepakt naar de map C:\UC232A. Klik op "Close".
  4. Volg stappen 1 t/m 8 van de sectie "Hoe het versienummer van het stuurprogramma te controleren".
  5. Klik op "Stuurprogramma bijwerken".
  6. Selecteer "Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken".
  7. Klik op "Bladeren".
  8. Selecteer de map C:\UC232A en klik op "OK".
  9. Klik "Volgende".
  10. Volg de verdere aanwijzigen op het scherm. Het stuurprogramma wordt nu geïnstalleerd.

Mocht Windows melden dat het te installeren stuurprogramma gelijk is aan of ouder is dan het huidige stuurprogramma, verwijder dan eerst het huidige stuurprogramma.

Hoe het huidige stuurprogramma te verwijderen:

1. Volg stappen 1 t/m 6 van de sectie "Hoe het versienummer van het stuurprogramma te controleren"
  2. Klik met de rechtermuisknop op "USB to serial bridge" (de naamgeving kan iets afwijkend zijn afhankelijk van het huidige stuurprogramma) en vervolgens op "Installatie ongedaan maken".
  3. In geval dat een optie "Verwijder de stuurprogramma software voor dit apparaat" wordt getoond, kies dan deze optie. Klik vervolgens "OK" om het verwijderen te bevestigen.
  4. Het stuurprogramma wordt nu verwijderd.
  5. Haal de USB converter uit de USB poort van uw computer en plug hem weer in.
    U kunt nu opnieuw beginnen het stuurprogramma te installeren.
    De procedure zal echter wel iets afwijken van de hierboven beschreven procedure voor het vernieuwen van het stuurprogramma.
    Volg de instructies op het scherm, maar let op dat niet de Aten stuurprogramma CD-ROM wordt gebruikt, maar blader handmatig
    naar de map waar u de bestanden hebt uitgepakt.

Als Windows ook na verwijdering het oudere stuurprogramma blijft gebruiken, dient u de stuurprogramma bestanden permanent te verwijderen.
Let op: als u de verkeerde bestanden verwijdert, kan dit de Windows installatie beschadigen.
Bridge Systems is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor acties die u uitvoert tijdens het ongedaan maken van de installatie van het stuurprogramma.

Definitief verwijderen van stuurprogramma bestanden (Windows Vista/Windows 7):

1. Volg stappen 1 t/m 7 zoals hierboven beschreven in de sectie "Hoe het versienummer van het stuurprogramma te controleren"
  2. Klik op de tab "Details".
  3. Selecteer de eigenschap "INF-naam" in de lijst. Onder de selectielijst wordt een .inf bestand getoond, die start met "oem" en dan een nummer. Onthoud de naam van dit bestand.
  4. Open Windows Verkennen.
  5. Blader naar de map C:\Windows\Inf
  6. Verwijder nu het bestand dat u zojuist onthouden hebt.
  7. Verwijder nu ook het bestand met dezelfde naam, maar eindigend op ".PNF".
  8. Verwijder nu het stuurprogramma zoals hierboven beschreven.

Definitief verwijderen van stuurprogramma bestanden (Windows XP):

1. Volg stappen 1 t/m 6 zoals hierboven beschreven in de sectie "Hoe het versienummer van het stuurprogramma te controleren".
  2. Noteer de exacte naam van de USB-serial converter in de apparatenlijst.
  3. Open Windows Verkennen.
  4. Druk op F3 om het zoekscherm te openen.
  5. In het tekstvak "Een woord of zin in een bestand" tikt u (het eerste deel van) de naam van het bestand dat u zojuist in stap 2 vond. Zorg ervoor dat de naam exact klopt.
  6. Klik op "Zoeken".
  7. In het zoekresultaat moet nu een bestand staan welke begint met "oem".
  8. Blader nu naar de map C:\Windows\Inf
  9. Verwijder nu het bestand dat u zojuist vond.
  10. Verwijder nu ook het bestand met dezelfde naam, maar eindigend op ".PNF".
  11. Verwijder nu het stuurprogramma zoals hierboven beschreven.

Relevante links en downloads

Uitgebreide driver informatie (Engelstalig)
64-bits stuurprogramma voor Windows Vista/Windows 7

Zie ook...

-

Categorie: Informatie over Bridgemate Pro Basisstation
Versie:
Alle versies

Datum: 14-12-2007
Artikel nummer: Q 65

Is dit artikel niet wat u zocht? zoek opnieuw in de kennisbank of post een vraag op het forum!